Varmista, että kotitoimistosi ergonomia on kunnossa

Toimistotyön ergonomian tärkeys paljastuu monelle vasta kun ongelmia alkaa jo esiintyä. Niska-hartia-alueen lihasten sekä selän kuormittuminen ja siitä johtuvat säryt ovat varmasti useimmille toimistotyötä tekeville tuttuja, mutta ergonomian puute voi johtaa lopulta myös vaikeammin hoidettaviin ongelmiin, kuten pitkittyneisiin kiputiloihin ja esimerkiksi jännetupentulehdukseen. Näitä ongelmia voi kuitenkin ehkäistä helposti hoitamalla työpisteen ergonomian kuntoon.

Huono työergonomia johtaa huonompaan elämänlaatuun

Huonon työergonomian aiheuttamat tuki- ja liikuntaelimistön vaivat ja sairaudet vaikuttavat merkittävästi myös elämänlaadun heikkenemiseen. Lisätietoa löydät täältä. Ergonomian puutteesta johtuvat sairaslomat tulevat toki kalliiksi työnantajallekin, mutta vielä tärkeämpää on saada kotitoimiston ergonomia vastaamaan tarpeitasi oman hyvinvointisi vuoksi. Ergonomiaa voi parantaa merkittävästi jo pienillä teoilla ja muutamilla tarkoin valituilla tuotteilla.

Mitä tulisi ottaa huomioon

Tukeva ja säädettävä tuoli on ehdottoman tärkeä näyttöpäätetyöskentelyssä. Selän pitää saada tarpeeksi tukea. Näppäimistön ja hiiren tulisi olla työpöydällä samalla tasolla niin, että kyynerpäät ovat suorassa kulmassa. Näyttö olisi hyvä olla hieman alempana niin, että työskennellessä katse kohdistuu hieman alaviistoon, ettei niska rasitu. Jalkapohjat tulee olla tuettuina lattiaan tai jalkatuen päälle. Tarkempia ohjeita löydät oheisesta linkistä. Mitä enemmän teet töitä kotona, sitä tärkeämpää on huolehtia kotitoimiston ergonomiasta. Kotitoimiston suunnitteluun voit löytää sopivia pöytiä, tuoleja ja muita tarvikkeita monilta eri toimistotarvikkeita ja huonekaluja myyviltä firmoilta. Ryhdy päivittämään oma kotitoimistosi ergonomisemmaksi ja katso mitä on ostettavissa eri puolelta nettiä taikka ihan fyysisistä huonekaluliikkeistä.