IT-alan yritys – mitä toimistoon tarvitaan?

Oletko haaveillut oman IT-alan yrityksen perustamisesta tai onko sinulla kenties jo sellainen? Työskenteletkö toimistossa, johon kaipaisit hieman uutta tunnelmaa tyylikkäiden tarvikkeiden ja kiehtovien vempeleiden muodossa? Poimi tästä listasta parhaat vinkit ajan hermolla olevan IT-toimiston varustamiseen – aina tarpeelliset perustarvikkeet ovat pakollisia, mutta mikään ei estä leikittelemästä myös niillä hieman villeimmillä ideoilla. Kun yrityksen nimi on tarvikkeissa ja laitteissa näkyvissä tyylikkäästi, mutta huomiota herättävällä tavalla, toimii se samaan aikaan hyvänä mainoksena ja varkaiden karkotteena.

  • Riittävä määrä kyniä. IT-alan ihmiselle perinteiset kynät saattavat helposti tuntua tylsiltä ja jopa vanhanaikaisilta kapistuksilta, mutta totuus on, että niitä tarvitsee tuon tuosta. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin haeskella toimivaa kynää ympäri toimistoa juuri sillä hetkellä, kun nimikirjoitus pitäisi rustata paperiin tai osoite kirjoittaa kirjekuoreen. Siksi kannattaakin varmistua siitä, että kyniä on toimistolla riittävästi ja mielellään vähän enemmänkin. Muistiinpanotkin kannattaa todistetusti tehdä vanhainaikaiseen tyyliin kynää ja paperia käyttäen, joten toimivan kynän tulisi aina olla saatavilla.
  • USB-tikut ja -hubit. Jokainen tietotekniikka-alalla työskentelevä tietää, että konstit ovat tätä nykyä monet mitä tulee tiedostojen siirtelyyn. Vanha kunnon USB-tikku on kuitenkin edelleen yksi kätevimmistä vaihtoehdoista, kun siirreltävänä on kooltaan hieman massiivisempia tiedostoja. Siksi näitä näppäriä pikku kavereita on hyvä löytyä toimistolta vino pino. Kun työntekijöillä on käytettävissään tietokoneeseen lisää USB-portteja tuovia hubeja, tikkujen kanssa pelaaminen on vaivattomimmillaan.
  • Esineiden internet tekee toimistosta älykkään. Niin sanotut älytoimistot eivät ole enää työpöytänsä ääressä raatavan IT-työläisen päiväunia, vaan totisinta totta. Kun fyysiset esineet, ohjelmistot ja järjestelmät ovat kytköksissä toisiinsa, mitä kätevimmät ratkaisut ovat mahdollisia.
  • Aularobotti. Haluaisitko toivottaa toimistolle saapuvan vierailijan tervetulleeksi varmasti mieleen jäävällä tavalla? Vastassa oleva robotti tekee taatusti vaikutuksen. Aularobotteja on käytössä jo esimerkiksi Helsingin Kalasataman terveyskeskuksessa ja tällainen pikku apulainen sopisi vähintään yhtä hyvin myös IT-alan toimistoon niin työntekijöiden kuin vierailijoidenkin avuksi ja iloksi.
  • Tyylikkäät hiirimatot. Laadukkaat yrityksen logolla koristetut hiirimatot tekevät toimiston ilmeestä yhtenäiset ja sujuvoittavat hiirikäden työskentelyä.

Näillä vihjeillä päivität toimistosi helposti ja nopeasti käytännölliseen ja toimivaan muotoon.